2019. március 13., szerda

Sun Li and the Poet

Néhány hónapja regisztráltam az artekino.com-on, valami fesztivál volt éppen, és meg lehetett nézni 10 filmet ingyen. Azóta minden hónapban kapok hozzáférést egy új külföldi filmhez, különlegesekhez. Általában még csak nem is angol nyelvűek, de van (legalább) angol felirat is, meg más nyelveken is. Most volt magyar is, de nem vettem észre. :)

Ebben a hónapban a Sun Li and the Poet című nagyon kedves olasz filmet láttam Andrea Segre rendezésében. A kínai Sun Li egy textilgyárban dolgozik Rómában, és az a reménye, hogy nyolcéves fiát kihozathatja, ha majd a kínai főnök úgy látja, hogy megdolgozott ezért. Ennél konkrétabb igérete, reménye nincs. Ügyes, dolgos, türelmes, hisz az ígéretben. Hirtelen áthelyezik egy kis olasz városkába, egy kávéházat kell egyedül üzemeltetnie, a törzsvendégek halászok.

Általában türelemmel, kedvesen fogadják, de ott is vannak bevándorlás-ellenes elemek, akik hangulatot keltenek ellene. Összebarátkozik egy nagyon kedves öregemberrel, a magányos Bepivel, aki Horvátországból jött már régen, és integrálódott, de mot együttérez Livel. Barátságiukat a kínaiak és az olaszok is rossz szemmel nézik, pedig gyönyörű. Nem mondom el, mi a történet vége, hátha innen kap kedvet valaki arra, hogy megnézze.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése