2019. március 5., kedd

A napos oldal - 2012.

Vígjátéknak beállított ameriaki dráma. A főhős Pat Soltano (Bradley Cooper) indulatkitörései, verekedése miatt nyolc hónapot egy elmegyógyintézetben töltött. Hazatérve a szüleihez költözik, nincs munkája, egyetlen célja, hogy visszaszerezze imádott feleségét. 

Nincs egyedül a problémás életével, kiderül, hogy apja (Robert de Niro), zugfogadásokból gazdagszik, fociőrült, szintén képtelen az indulatait kezelni, ki is van tiltva a meccsekről, mint ahogyan Patnek is távoltartási végzése van, nem találkozhat a feleségével. Barátja látszólag normális családi életet él, de valójában tele van elfojtott indulattal, közel áll az öngyilkossághoz. Náluk ismerkedik meg Tiffanyval (Jennifer Lawrence), aki talán mániákus depressziós, meghalt a férje, és azóta fűvel-fával lefeküdt, de már ezt is unja.

Valahogy aztán együtt készülnek megvalósítani a lány nagy vágyát, hogy részt vegyen egy táncversenyen. Nem akar győzni, csak részt venni, és keményen készülnek. Pat azért megy bele ebbe, mert Tiffany (látszólag) segít eljuttatni egy levelet a feleségének. Az apa szerencsejáték-szenvedélyében mindenét felteszi egy kettős fogadásra: győznie kell a csapatának, és a táncvresenyen legalább 5 pontot el kell érniük a fiataloknak. Mindkettő elég necces.

Sok-sok bonyodalom, viharos jelenet, krízis és kedves pillanat után végül persze minden jól alakul. A Videán megnézhető magyarul.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése