2019. március 30., szombat

A cukrász - 2017

(Spoiler) Izraeli-német film, nagyon szép, csendes. Az izraeli Oren családoos építész, felesége és kisfia van, a feleség épp most nyitott kávézót Jeruzsálemben. Orán építész vagy valami ilyesmi, és sokat jár emiatt Berlinbe, ahol megismerkedik Thomassal, aki cukrász és saját (?) kávézójában, a Kredencben készíti a finomabbnál finomabb sütiket. Egymásba szeretnek.

Oren kettős életet él, ez biszex voltával jól összeegyeztethető, Thomasznak mintha nehezebb lenne, a havi egy találkozáson kívül neki senkije sincs. Ám Oren egy balesetben meghal, erről Thomas nem tud, s mivel nem jelentkezik, barátja keresésére indul. Beáll a feleség kávézójába előbb mosogatni, majd cukrásznak. Németként nem könnyű neki Izraelben, ráadásul a feleség bátyja fundamentalista zsidó, kóser étkezést, nevelést, életet kíván az asszonytól is.

Anat beleszeret Thomasba, de szép lassan feltárul a múlt, Thomast a báty megveri, elzavarja. Hogy végül is mi lesz, nem tudni, mert Anat elutazik Berlinbe.

Szépek a képek, tapintatos az operatőr, érzékenyek a szereplők.... Jó film. Ezt is a Cirko promóciónak köszönhetően láttam ingyen, online.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése