2017. december 27., szerda

Valaki más élete - 2012

Francia film, főszereplője Marie (Juliet Binoche), rendezője Sylvie Testud, aki amúgy jó színésznő is. Ő írta a forgatókönyvet Frederique Deghelt azonos című regényéből.  

Marie egy reggel arra ébred, hogy nem 25, hanem negyven ées, és semmire nem emlékszik a kiesett 15 évből, ami egyébként teljesen megváltoztatta. 15 éve egy friss, nagy szerelem kezdetén állt, csóró volt, de épp kapott egy állást. Zabolázatlan, szabadszájú és mesterkéletlen volt. Mint kiderül, azóta a cég második embere lett, híres és sikeres üzletasszony, férjhez ment a szerelméhez, de tönkrement a házassága, mindkettejüknek új kapcsolata van, és éppen válnak. Van egy gyereke, akivel nem sokat törődik, mert van házvezetőnő meg állandó dada is. Modora, stílusa, személyisége megváltozott, kíméletlen, törekvő, kifinomult üzletasszony lett belőle. 

Korábban nyilván kellemesen tudott együttélni ezzel a személyiséggel, de most, hogy 15 év előtti énjével ismeri meg percről percre jelenlegi életét, nem akarja, nem tudja elfogadni, és mindent megtesz azért, hogy visszaálljon a helyes vagyis a régi vágányra, rendbehozza a házasságát, jó anya legyen, és a szüleivel is rendezze a kapcsolatát. Mindez sikerül is.

Nem derül ki, miért esik ki az emlékezetéből a 15 éve, mi miért történt, hogy romlott el a házasság, hogy lett sikeres üzletasszony.... Szórakoztató, de nem igazán vehető komolyan. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése