2017. december 8., péntek

Emlékezz rám - 2012.

Romantikus drámának titulált amerikai film, én inkább simán kissé sablonos, melankólikus drámának nevezném. Allen Coulter rendezte, az apa szerepében a más a Második esélyben és még másutt is látott Pierce Brosnan. Elvált nagymenő vállalkozó, érzelmi nulla. Három gyereke közül a legnagyobb, huszonéves fiú hat éve öngyilkos lett (talán ezután váltak). A középsőt, a különleges, érzelemgazdag, de a 10 éves húgán kívül semmi és senki iránt nem elkötelezett, laza szingli életet élő Tylert Robert Pattinson alakítja. Nagy tini-sztár, az Alkony-sorozatból, amit én persze nem néztem. Bár a történések fő oka az apa, és a kislány is nagyon érdekes, a főszereplő mégis Tyler.

Tyler úgy egyetemista, hogy nincs beiratkozva, nem kell neki a diploma. Egy könyvesboltban dolgozik, nem jár sehová, bulizni is csak a szobatársa, barátja ösztönzésére megy el. Ott meg aztán kitör valami verekedés, be is viszik a rendőrségre, és nem derül ki igazán, pedig tényleg ő a jó fiú. A rendőrtiszt nagyon agresszív, kiderül, hogy neki is vesztesége van: megölték a feleségét, van egy fiatal felnőtt, egyetemista lánya, akit agyonóv.

Tyler Imádta a bátyját, s mióta meghalt, nem nagyon tud mit kezdeni magával. Csak nagy családi eseményeken jelenik meg, meg a húgával törődik, az apját okolja a bátyja haláláért. A kislány is kilóg a sorból, tehetségesen rajzol, kiállításon is szerepel, de az apja - akit nagyon szeret - egyáltalán nem foglalkozik vele, nem hallgatja meg, a kiállításra sem megy el. Ez már sok Tylernek, az apja szemébe vágja, hogy ő lesz az oka, ha mindhárom gyereke öngyilkossággal végzi. Erre apa kicsit elgondolkodik, erőt vesz magán, és megpróbál változni.

Közben kibontakozik a szerelmi szál Tyler és a felügyelő lánya, az anyja elvesztése, meg az apa túlféltése miatt kicsit narkotikus Ally (Emilie de Ravin) között. Barátja unszolására, bosszúból szedi fel a lányt, pedig nem is vágyik bosszúra, és jól beleszeretnek egymásba. Segít a terhelt psziché.

2001-ben vagyunk, és mire valami alakulna apa és fia meg a lánya között, eljön szeptember 11., az apa irodája az ikertornyok egyikében, Tyler az apa irodájában várja az első igazi beszélgetést, az apa késik, mert a kislányát - talán életében először - ő viszi iskolába. Így aztán Tyler is meghal. de ez nem tűnik annyira logikusnak a cselekmény menetéből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése