2017. december 27., szerda

Augusztus Oclahomában - 2013.

Amerikai film, John Wells rendezte szédületes szereplőgárdával: Meryl Streep (anya) és Julia Roberts (a három lány egyike) is Oscar-díjat kapott a filmért., amely egyébként Tracy Letts azonos című, Pulitzer-díja színdarabjának adaptációja.

 A két idős szülő szövetsége azon alapul, hogy kölcsönösen eltűrik egymás elviselhetetlen hibáját: a férj (Beverly Weston, Sam Sephard játssza) alkoholizmusát és a szájrákos nő (Violet Weston, Meryl Streep adja) gyógyszerfüggőségét. Amikor már nem képesek ketten menedzselni az életüket még az otthon maradt egyetlen lányukkal Ivyvel sem, a férfi felfogad egy indián házvezetőnőt, majd eltűnik otthonról. A lányok Ivy hívására családtagjaikkal együtt hazatérnek , hogy segítsenek megkeresni az apjukat, de kiderül, hogy hiába, mert öngyilkos lett.

Mindenkinek csődtömeg az élete. Barbara van legrosszabb viszonyban az anyjával, ő az, aki a gyógyszerfüggőséget nevén nevezi és megpróbálja erőszakkal elfoljtani. Ugyanakkor külön él a férjétől, akinek fiatalabb szeretője van, 15 éves lányukról meg nem sokat tudnak.

Karen felszínes, csapongó nő, épp egy háromszor elvát marihuana-függő férfival készül házasságot kötni, aki meg ráhajt Barbaráék 15 éves lányára. Ivy lenne az áldozat, ő az, aki nem menekült el otthonról, de most már ő is szökni készül unokatestvérével a "Kis Charles"-szal, de kiderül, hogy nem is unokatestvérek, hanem testvérek.

A filmen nagyon jól látszik, hogy szobadráma, a külső jelenetek teljesen feleslegesek. A családtagok és hozzátartozóik bonyolult kapcsolatrendszere párbeszédek, többnyire veszekedések során tárul fel. Nem rossz. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése