2017. december 1., péntek

Helen - 2009.

Angol - amerikai - német - kanadai filmdráma egy jó házasságban élő, szép és sikeres zenetörténet professzorról, akin - mint megtudjuk - újra kitör a depresszió. Második férje, David töretlenül mellette áll minden rosszban, pedig ő mindent megtesz, hogy elúzze magától. Hihetetlen mélységeket jár be, és ettől ő szenved a legjobban, de a környezetének is tragédia. A lányát az apa, az első férj magához veszi, mert már nem tud gondoskodni róla.

Nem dolgozik, a kezelést nem vállalja, összebarátkozik egy volt tanítványával, egy másik mániákus depresszióssal, odaköltözik hozzá egy lerobbant lakásba, és váltakozva vannak tűrhető vagy tragikus állapotban. Amikor a lánya meglátogatja, rádöbben, hogy ez nem mehet így tovább, bevállalja a sokkterápiát, és egyre jobban lesz. Visszamegy a barátnőhöz, aki meg egyre betegebb, és tanúja lesz az öngyilkosságának. Szerencsére van feloldás: ő meggyógyul, újra együtt a család. Legalább egy év története.

Ashley Judd játssza Helent, sármos második férjét  Goran Visnjic, míg a nagyon profi alakítást nyújtó  Lauren Lee Smith Mathildát, a barátnőt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése