2017. december 27., szerda

Sandra Brown: Crawford háborúja

Egyáltalán nem vagyok krimiolvasó, és erős távolságot tartok a lektűrtől, mégis jól szórakoztam ezzel a könyvvel. A borító szerint a szerző az amerikai krimi nagymestere.

A Főszereplő Crowford Hunt valaha texas ranger volt , most is az, de irodai munkára ítélve, mert felesége halála után felborult az élete, megbízhatatlanná vált és erősen alkoholizált, ezért ötéves kislányát is a nagyszülők nevelték. A cselekmény azzal kezdődik, hogy miután rendeződött az élete, összeszedte magát, szeretné bíróságon visszaszerezni a feügyeleti jogát. Holly Spencer bírónő kényes helyzetben van, állása véglegesítése kérdéses, van versenytársa is, és ezért minden ítéletének különös súlya van. 

A tárgyaláson egy álarcos fegyveres majdnem lelövi a bírónőt, Crowford menti meg az életét, és ettől kezdve már három szálon fut a cselekmény: (1) gyerekelhelyezés, (2) nyomozás a gyilkossági kísérlet elkövetője után, (3) szövődő szerelem. Számtalan veszélyes bonyodalom, tévedés, hamis gyanú után végre kiderül, hogy nem is a bírónő, hanem Crowford volt a célszemély, a kislány persze apjához kerül, de a nyagyszülőkkel is kiegyensúlyozott kapcsolatban marad, Holly és Crowford is boldogoan él együtt, míg meg nem halnak, persze nem a regény idejében és terében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése