2017. április 21., péntek

A visszatérő (2015), Akitől félsz (2008)

Jól belehúztam, két megnézhetetlen film egy este. A visszatérő hihetetlen véres, félelmetes film. Az még meg sem kottyan (nem igaz), hogy testközelből mutatják, ahogyan halomra öli az embereket a láthatatlan ellenség, vélhetően az őslakosok. Aztán a főhős egy medvével küzd, hogy hogy csinálták meg a kibírhatatlanul hosszú, véres, szörnyű jelenetet, el sem tudom képzelni... Számomra itt lett vége. 

A kritika szerint igen jó. Hát nem az én ízlésemnek való, az biztos.

Az Akitől félsz ismét egy dán film, Kristian Levring rendezésében.  De nem az a fajta, amit kedvelek. Nagyon simán indul, jómódú család kamasz lánykával. Apu hetek óta szabadságon, ki akart szállni a rutinból, és most egyáltalán nincs kedve visszamenni. Feleségét kissé nyugtalanítja a semmittevés, de nagyon megértő. A pasi egy gyógyszerkísérlet keretében antidepresszánst kezd szedni, és azután is folytatja, miután leállítják a kísérletet, mert a gyógyszer agresszív indulatokat kelt az emberekben.

Bár továbbra sem tesz semmit, sőt vidékre vonul anyja üres házába, hetekig haza sem megy, - mégis egyre jobban érzi magát, és egyre jobban elveszti a kontrollt. Hazafelé úton a sötét erdőben, lámpa nélkül ezerrel vezet, majdnem megerőszakol egy lányt. Otthon leforrázza a feleségét, lefekszik a sógora feleségével. Ott hagytam abba, amikor a pincéből előkerülő patkányt beereszti az asszony ágyába....

Nézze, aki akarja!

2 megjegyzés:

  1. Azt, hogy SPOILER, kiírhattad volna, Márti!
    Vagy még sohasem olvastál filmekről??
    Neked nem tetszett, de más még meg akarhatja nézni...

    VálaszTörlés
  2. Ez igaz. De legalább nem árultam el a végét, mivel nem is ismerem. :)

    VálaszTörlés