2017. április 21., péntek

A nagy dobás (The Big Short) - 2016

Nem shot, hanem short. Valami pénzügyi kifejezés, sok-sok kötvény feltételes kivásárlását jelenti, - vagy valami ilyesmit. Adam MacKay rendezte, Brad Pitt is szerepel benne, de jellemző rám, hogy ezt nem vettem észre. A 2007-2008-as nagy bankösszeomláshoz és az azt követő gazdasági világválsághoz vezető utat mutatja be olyan szereplők tevékenységein keresztül, akik mindenkinél hamarabb ráébrednek a vészes helyzetre, és hihetetlen nagy kockázatot vállalva végül is győznek, vagyis milliárdokat nyernek, amikor mindenki más veszít, sokan nyomorba dőlnek.

Az a visszás a dologban, hogy mivel a film jól van felépítve, a figurák nyersek, de valahogy mégis szimpatikusak, nekik drukkolunk, és nem a világnak. A film Oscart is kapott Michael Lewis azonos című regényének sikeres adaptációjáért. Izgalmas, de nem nézném meg még egyszer.

Számomra zavaros volt a szereplők egymáshoz való viszonya, nem derült ki, hogy a két kispályáson kívül a többiek egymással vagy egymás ellen, esetleg párhuzamosan játszanak-e.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése