2017. március 26., vasárnap

Perfect Mothers

Ausztrál-olasz film 2013-ból, Anna Fontaine rendezésében. Már azért is érdemes megnézni, hogy az ember megtudja, hol lenne jó élni. A ház és a környezet is nagyon bejön. Az óceán partja, csak leszaladsz, és máris nyalogatják a lábadat a hullámok, van egy privát stég, emberek sehol, csak egy szomszédról, meg egy közeli kisvárosról tudunk.

A szomszéd nagyon is fontos: egy korán megözvegyült nő egy nagy kamasz fiúval, a konkrét házban pedig egy család: apa, anya (a szomszédasszony legjobb barátja gyerekkoruk óta), a nagyfiú a másikkal egykorú, ők is elválaszthatatlanok, mint az anyák megállapítják, olyanok, mint a fiatal istenek. És tényleg. Apa jó állást kap Sidney-ben, elköltözik, a család nem megy vele, el is válnak, de ez mellékes.

A két nő és a két kamasz fiú keresztben beleszeret egymásba, és két teljes évig tart a dolog, amikor az egyik fiúnak munka közben kalandja akad, ekkor döntenek úgy a tökéletes anyák, hogy most már aztán véget kell vetni ennek a furcsa kapcsolatnak, amelyben egyébként mindenki boldog. A külvilág hozzáállásáról nem szerzünk tudomást.

Hamarosan nagymama lesz mindkét fiatalos anyából, de hogy ki boldog, azt csak az tudja, aki megnézi a filmet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése