2017. március 8., szerda

Holdfény - 6 Oscar

A Holdfény 2016-os amerikai filmdráma, amelyet Barry Jenkins rendezett Tarell Alvin McCraney In Moonlight Black Boys Look Blue című színműve alapján. Most kapott hat Oscart a független filmek kategóriájában, és meg is érdemelte.

Nem könnyű, tartalmaz mindent, amit nem annyira jó vagy könnyű látni: drogot, homoszexualitást, oktalan erőszakot. Gyönyörűen vagy inkább érdekesen van fényképezve.

Nekem nem elég hihető, hogy a film elején szereplő nyápic kisgyerek gyúrja magát azzá a tagbaszakadt melákká, aki harmincas éveiben lesz, és aki pont olyan, mint korán meghalt, szintén drogdíler felnőtt barátja. Számomra ez a felnőtt barát volt a legérdekesebb: kemény drogdíler, maga már nem szennyezi be a kezét, csak irányítja a bizniszt. Otthon rendes polgári életet él, nem drogozik, és felkarolja a sokat zaklatott, mindenhonnan kitaszított kissrácot, a főhőst. Kár, hogy meghal, nem tudni, hogyan. Ez a kemény fickó meséli, hogy egyszer futás közben megállította egy öregasszony. és azt mondta, hogy a fekete fiúk bőre kéken csillog a holdfényben.

Kivétel nélkül minden szereplő fekete. Az első részben bemutatott iskola eléggé félelmetes.

Az adatlapon a neveket is megtalálni. Bővebben
Adatlapja a Magyar Filmadatbázisban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése