2019. április 29., hétfő

Volt egy tánc tánc - 2012


(Spoiler) Kanadai-spanyol film, vígjátékként besorolva, de szerintem inkább dráma.  Adva van egy nagyon helyes, kissé bolondos fiatal pár, öt éve házasok, gyerekük nincs. A feleség valami útikalauz-félének ír, a férj pedig szakács, és csirke-szakácskönyvön dolgozik. Azzal szórakoznak, hogy szörnyűbbnél szörnyűbb dolgokat mondanak, hogy mit tennének egymással, de közben nagy a szerelem, ez csak szórakozás.

A nő egy kicsit (?) hibbant, tele van szorongással, bizonytalansággal, a köztes állapotoktól való félelemmel, mint amilyen pl. a reptéri átszállás, ezért ilyenkor pl. rokkantnak adja ki magát, hogy áttolják a megfelelő helyre. Egy ilyen alkalommal együtt utazik egy pasival, akiről kiderül, hogy a szomszédjukban lakik. Első perctől egy hullámhosszon vannak, megvan a kémia is, így aztán hamar megcsalás és elhagyás lesz a kapcsolatból. Vagyis a pasi nem bírja kezelni a helyzetet, és elköltözik, a nő meg elmond mindent, és utána megy. Egy világítótoronyban laknak, és bár minden OK, a varázs csak véget ér, hiszen a lány visszatér az eredeti nagy mackó szakácshoz.

Mindez igen kedvesen, szellemesen, szórakoztatóan. A háttérben ott az óriási spanyolos család, főként a férj oldaláról, időnként nagy összejövetelek. 


Sarah Polley rendezte, a három főszereplő pedig:
Margot ( Michelle Williams), Mackó Lou (Seth Rogen), Daniel, a riksás új pasi (Luke Kirby)

Online nézhető.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése