2019. április 14., vasárnap

A csempész - 2018

(Spoiler) Clint Eastwood rendezésében és az ő főszereplésével készült krimiszerű dráma, de a krimivonal nem olyan domináns, mint a jellemrajz és az egyéni, meg a családi tragédia. 

Egy szenvedélyes virágkertész, a 80 éves Earl a főszereplő. Épp csődbe megy kis vállalkozása, mint mondja, az internet miatt. A családjától rég levált, elvileg törődik volt feleségével és a lányával, meg az unokájával, de a lányával pl. 11 éve nem is beszélt, a felesége pedig nem tudja megbocsátani neki, hogy soha nem volt otthon, nem figyelt rájuk, mások szemében akart valaki lenni.

Egy véletlen folytán belekeveredik a drogcsempészetbe, sok pénzt szerez, visszavásárolja kis házát és kertészetét, sok jót tesz a környezetében, kicsit próbál közeledni a családhoz is, nem sok sikerrel. Egy kritikus helyzetben aztán választania kell, és ő úgy dönt, hogy életében először a családot helyezi a munka elé, ami persze nagy bajba sodorja, és végül le is bukik, de ennek megvan a magánéleti nyeresége.  (Nagyon emberi a beszélgetése a nyomozóval)

Online nézhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése