2019. április 6., szombat

Maisie tudja - 2012.


Henry James regényéből készült ameriaki film. A regényt rég olvastam (angolul), nagyon furcsa volt 100 évvel későbbi környezetre aktualizálva látni, de így is roppant érdekes. 

Maisie egy hétéves kislány, sok veszekedés után épp most válnak a szülei, akik szóban nagyon szeretik, de nincs rá idejük. Az anyja egy nem túl népszerű és lassan kiöregedő rock-énekes, az apja valamiféle üzletember, öltönyösen jön-megy a világban, vélhetően angol. A gyerek előbb a kötélhúzás, majd a pingpongozás tárgya, csak azért ragaszkodnak hozzá válás után, hogy a másiknak betartsanak. Mindketten új házasságot kötnek, ami szintén hamar megromlik, és a gyerek egyre nagyobb teher. 

Az egészet Maisie szemszögéből látjuk, kedves, ártatlan, elfogadó, de vágyik a szeretetre és a biztonságra. Nagyon jól játszik, ezt az anyára (Susanna: Julianne Moore) és az apára (Beale: Steve Coogan) sem lehet ráfogni. Leginkább Margó (házvezetőnő, majd feleség: Joanna Vanderham), valamint Lincoln (Alexander Skarsgard) a kedvelhető és hiteles figura.

Online nézhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése