2019. augusztus 14., szerda

Helikoni éjszakák - Keszthely

Augusztus első szerdáján vettünk részt a programon. Érdekes koncerttel kezdődött, a kastély egyik dolgozójának felvilágosítása alapján egy szegedi kvartettet vártunk, a műsort nem lehetett előre tudni. Végül két fagottos jelent meg, s mint mondták, egyébként tercettjük van. :) Ők a 26 éves Szegedi Fagott Trió. Tagjai: Vizsolyi Lívia, Belházy Gyula és Hotzi Zoltán. Lívia vitte a szót igen vidáman, de rendkívül szétszórtan. A műsor is elég hevenyészett volt, szinte csupa kis szerző ismeretlen műve, rettenetes melegben, kemény székeken, levegőtlenül. Ennek ellenére biztosan remek volt, de működni kezdett nálam a Maslow-piramis: egyéb szükségleteim elvonták a figyelmemet.

Ezután jött a jelmezes kastélytúra, ez is egy órát tartott: szép a kastély, és igazán tartalmas volt a vezetés is, sokat megtudhattunk a Festeticsekről, felmérhetetlen gazdagságukról és igényes életmódjukról. Legjobban az tetszett, hogy a fiúknak jogi diplomát kellett szerezniük, és öt nyelven kellett megtanulniuk. Mire kijutottunk, szabadulásnak éreztem.

A kastély gyönyörű kertjében vártuk a 10:30-as fényjátékot. A fényfestés nem csak színekkel operált, hanem a perspektívával is: valahogyan meg is mozdultak a falak, ez nagyon érdekes volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése