2018. május 2., szerda

Emlékek útján - 2006

Olasz-francia film, Roberto Ando rendezte. Három főszereplője egy testvárpár (Leo Ferri - Alessio Boni és Ale Ferri - Valeria Solerino) és Ale vőlegénye (Emir Kusturica), valamint egy ingatlanos Anna Olivieri (Donatella Finocciaro).

Két gyönyörű, sikeresnek tűnő fiatal felnőtt életébe berobban a hír, hogy a szicíliai ház, ahol felnőttek, eladó. Ale vőlegénye és a fiútestvér, Leo egymástól függetlenül megnézi a házat: a festő meg akarja venni jegyajándékul, meglepetésnek, Leo pedig mélyre szorított emlékeinek nyomát keresi, de fél is ezeket újra átélni.

Szép lassan fény derül arra, hogy apjuk a házban, a gyerekek szeme láttára ölte meg az anyjukat, aki hisztériás volt, és akivel szenvedélyesen szerették egymást, sokszor szemérmetlenül, a gyerekekkel nem törődve. Aztán még lassabban arra is rájövünk, hogy a gyilkosságot nem is az apa követte el, de magára vállalta a kislány helyett. Ezt csak ketten tudták, Leo és az apa, aki leülte a sok-sok évet.

Közben kibontakozna egy szerelem Leo és az ingatlanos nő között, de Leo annyira zárkózott, hogy képtelen nyitni. Apjával is találkozik, de nem tudja, hogy megbocsásson, hálás legyen vagy gyűlölje azért, ahogyan megváltozott az életük emiatt a felvállalt gyilkosság miatt. Ale, aki a gyilkosság idején 5-6 éves lehetett, nem emlékszik semmire, és a kreált változatot tartja igaznak.

Szép, fájdalmas, lassú film, hiteles szereplőkkel, szép emberekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése