2017. június 15., csütörtök

Julieta - 2016

Pedro Almodóvar nagyszerű filmje. Julieta (Emma Suárez, fiatalon Adriana Ugarte) egy ötvenes éveiben járó madridi nő, aki épp csomagol, hogy véglegesen Portugáliába költözzön a kedvesével, a szimpatikus Lorenzóval (Darío Grandinetti), amikor találkozik lánya valahai legjobb barátnőjével, és egy futó beszélgetés hatására eldönti, hogy mégis marad.

A lány 18 évesen elment 3 hónapra töltekezni a hegyekbe, de onnan nem ment haza, és azt üzente az agymosoda vezetőjével, hogy ne is keressék, az anyja "már nem része az útjának". Fujj. Ezo-zizi. De akárhogy is, Julieta már 12 éve nem látta, és ebbe lelkileg kissé meg is zakkant. Szegény jóravaló pasinak fogalma sincs, miért változott meg hirtelen minden, azt sem tudja, hogy Julietának van egy lánya.

A visszatekintés egy napló megelevenedése, amelyet Julieta a találkozás hatására ír a lányának arról, hogy hogyan ismerkedett meg az apjával, és az hogyan halt meg. Ezért van szükség a fiatalabb színésznőre Julia megjelenítéséhez. Nem annyira a szerelem és a lényegtelen megcsalások története érdekes, hanem az, ahogyan ez kibontakozik. Mindvégig arra várunk, hogy a lányról derüljön ki valami lényeges, és bár kiderül, miért tűnt el, Julieta marad az abszolút főszereplő.

Marian, a házvezetőnő igazi boszorka, méregkeverő, ő adja Hófehérkének a mérgezett almát. Mellesleg nagyszerű a karakter, és igen jól játssza Rossy de Palma. A film trélere itt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése