2018. szeptember 30., vasárnap

Fiatal és gyönyörű - 2013

Francia filmdráma Francois Ozon rendezésében. A színészek számomra ismeretlenek.
A 17 éves Isabelle átlagos családban él: anyja, annak második férje, valamint kiskamasz testvére társaságában. Egy évet ismerünk meg a lány életéből: egy jelentéktelen nyári kalanddal indul a szexuális élete, ami aztán pillanatok alatt prostitúcióba torkollik. Rengeteg férfival fekszik le, de nem tudni, miért. A pénzre nincs szüksége, eleinte nem is élvezi, inkább csak mindent ki akar próbálni, és lenyűgözi, hogy sok-sok pénzt ér a teste. Közben a család semmit sem tud róla.

Legkedvesebb partnere, egy idős férfi infarktust kap a szállodában aktus közben, és meghal. Ettől kezdve nem folytatja az ipart, és hamarosan meg is találja a rendőrség, de nem kezelik bűnösként, hanem kiskorúsága miatt inkább áldozatnak tekintik. Pszichológushoz kell járnia anyja kívánságára, ez lassan feloldja a traumát, és elkezd normális életet élni, jár egy osztálytársával, de aztán ezt sem bírja. Előveszi a régi telefonkártyát, örömmel tölti el, hogy rengetegen keresték, A hívók között találja a halott férfi feleségét.

Találkoznak a szállodában, felmennek a szobába is, ahol a férj meghalt. Az idős feleség gyönyörű és szépen is viselkedik: mindkettőjük számára feloldozás, megkönnyebbülés ez a találkozás. És csak remélni lehet, hogy Isabelle élete nem tér vissza ebbe a kerékvágásba.

A legszorongatóbb az egészben a lány érzelemmentes, fád viselkedése, rezzenéstelen arca. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése