2020. január 21., kedd

A szerelem csendje - 2011

Francia vígjáték (tényleg lehet nevetni), olasz beütéssel. Komikus volta éppen ebből az olasz szálból ered: a főszereplő család olasz: az apa, 15 éves kiskamasz lánya és az apa anarchista tesója él együtt, anyuka meghalt. 

Alessandro egy kórusban énekel, de nem tudni, hogy ez a fő foglalkozása-e, emellett felolvas a kórházban, és mélyen gyászolja balesetben meghalt feleségét. Öccse, a nagy mamlasz vezeti a háztartást, fest, kereshetne is ezzel, de nem ad el képeket, sőt amit küldenének ezekért, az el is égeti. Pizsamában és köntösben él, nem lép ki a lakásból. Ő inspirálja a kislányt, akit az apa 12 évesnek néz, és saját frusztrációját a vele való értetlen veszekedésekben vezeti le, de azért nagyon szeretik egymást. Zajos az élet.

A testvér és a kislány megpróbálnak hirdetés útján társat keresni Alessandrónak, aki erről mit sem tud, ami igen mókás szituációhoz vezet. Végül aztán megtalálja a párját apa is, lánya is, sőt a testvér-nagybácsi is kimozdul a lakásból. Az idétlen mosolygás nem tesz jót a végén. :)

Online nézhető a YouTube-on. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése