2018. július 14., szombat

Isten(ek) városa 2002

Brazil - francia dráma. 

Az istenek városa Rió egy nyomornegyede, ahová a rendőrök is csak azért mennek, hogy leszedjék a kábítószer és más bizniszek után nekik járó sápot. Hihetetlen az erőszak mértéke, naponta sokan halnak meg, bandák uralják az egyes körzeteket. 

A történet akkor kezdődik, amikor a főszereplő (Kocka) még alig 5-7 éves, de már tudja, mitől halnak az emberek, sőt, számos embert maga is megöl cél és értelem nélkül. Felnőve ő lesz Kis Zé, a legnagyobb és legfélelmetesebb bandavezér, minden érzelem és megfontolás nélkül, - kedvtelésből, unalomból és csak úgy is öl. Szerelmet is csak erőszakkal szerez, mindenkit megaláz. Hihetetlen mocskos szája van, erkölcsi érzéke mínusz 100%. A film - és a bemutatott világ - sokkolóan erőszakos, szinte hihetetlen, hogy ilyen is van. Pedig majdhogynem dokumentarista a film, nincsenek igazi történetek és igazi hősök, csak kemény, hiperrealista brutalitás.

Szerencsére van egy pozitív szereplő is, Buscape, aki ugyanitt nő fel, de sikerül kikecmeregnie, nem drogdíler és bandatag, hanem fotóriporter lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése