2018. július 14., szombat

A legbelső szoba - 2006

Magyar játékfilm, ezt is a Moziklubban láttam (Telekom). Korábban soha nem hallottam erről a filmről. 4 egymásba kapcsolódó, tragikus élet történetét meséli el. Egy sikertelen házasságban élő pár, egy erősen mozgás- és szellemileg is sérült férfi és egy roma zenész áll a középpontban. Mind a négy ember legbelsőbb énje, legbelső szobája tárul fel:

- az orvos férj nem tudja felvállalni négy éve tartó homoszexuális kapcsolatát;
- a feleség boldogtalan, gyereket akar, nem ért semmit;
- a nyomorék férfi beleszeret a feleségbe, mert az törődik vele (mivel vele nem törődik a férje);
- a roma férfi szülni viszi a feleségét, de komplikációk lépnek fel, ez az orvos műti (ez az első műtétje), a gyerek OK, de a nő méhét ki kell venni nem lehet több gyereke. A férj bosszút akar állni az orvoson.

Ez utóbbi krízishelyzet egy szállodában bontakozik ki, abban a szobában, ahová az orvos négy éve jár a barátjával, aki most lett öngyilkos, amiért az orvos nem vállalta fel a kapcsolatukat. Ide hívja a feleségét, hogy megpróbáljanak újra kezdeni, mintha nem is lennének házasok, egy titkos randevúra érkeznek. A cigány férj kilesi és megtámadja az orvost a szállodai szobában, mire aztán kiborul a bili.... 

Nagyon jó az öngyilkos férfi csúnyácska húga, teljesen amatőr (gondolom, nem csak annak látszik), de így életszerű. Elküldi a hamvakat az orvosnak, az urna is a szobában van... Ez már sok a cigány férjnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése